20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Ghişeu de evidenţa populaţiei la Goicea

Dolj: Ghişeu de evidenţa populaţiei la Goicea

Începând cu data de 22 noiembrie, ora 10.00, în comuna Goicea, judeţul Dolj se deschide un nou ghişeu de evidenţă a persoanelor, chiar la sediul Primăriei din localitate.
Comuna Goicea este cea de-a 35-a localitate a judeţului Dolj în care va funcţiona  un astfel de ghişeu, iar aceasta se datorează interesului susţinut pe care autorităţile publice locale din comună îl dovedesc faţă de cetăţenii acestei localităţi, contribuind astfel la eliminarea unor cheltuieli  şi greutăţi pe care fiecare le avea la deplasarea din localitatea de domiciliu la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Băileşti.
Prin deschiderea acestui ghişeu de evidenţă a persoanelor sub autoritatea Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj, s-a urmărit creşterea calităţii activităţilor de eliberare a actelor de identitate iar aceasta se va realiza prin facilitarea  accesului cetăţenilor la ghişeu, creşterea responsabilităţii şi a iniţiativelor funcţionarilor ce deservesc publicul având în vedere că toţi aparţin aceleiaşi localităţi,  micşorarea timpului de aşteptare pentru eliberarea unui  act de identitate, iar  o  altă consecinţă  o va reprezenta creşterea stării de legalitate a cetăţenilor în ceea ce priveşte deţinerea unui act de identitate sau adresa de domiciliu a acestora.
 La acest ghişeu se pot prezenta cetăţenii care au domiciliul în comuna Goicea (2726 persoane),  persoanele cu domiciliul în comunele învecinate Giurgiţa (3125 persoane), Bîrca (4206 persoane), Cârna (1487 persoane), dar şi orice altă persoană cu domiciliul în judeţul Dolj, care dintr-un motiv sau altul se află în această localitate.
Ghişeul va funcţiona, în primele trei zile ale săptămânii între orele 8.00 – 16.00, cu excepţia zilei de miercuri când programul se prelungeşte până la ora 18.00.
Pentru obţinerea unui nou act de identitate este necesar să se prezinte la ghişeu unde vor depune o cerere însoţită de următoarele documente: actul de identitate vechi, certificatul de naştere şi după caz şi cel de căsătorie ori hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă, actul pentru spaţiul de locuit şi o taxă de 11 lei noi. În cazul copiilor minori care solicită eliberarea unui act de identitate este obligatoriu ca aceştia să fie însoţiţi de unul din părinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII